Kakaové máslo Allergy
V hořké čokolády kakaové máslo obsahuje alespoň 50%, do mléka - asi o 35%, a to i v bílé čokolády kakaové máslo vždy přítomen.Seznam alergenů kakaové výrobky zabírají téměř poslední místo. Nicméně, při výrobě čokolády, kakaové máslo je často nahrazeny levnějšími složkami: palmový olej, kokosový olej, podzemnicový olej, které právě jsou silnými alergeny.
V rámci čokoládového mléka je nutně přítomna. Alergičtí na mléčné bílkoviny (nesnášenlivostí laktózy), jsou často, zejména u dětí.
Téměř všechny čokoládové výrobky z přidané antioxidant E322 - sojový lecitin. Alergie na sóji, je především u dětí ve věku 2 až 3 roky, u dospělých se projevuje ve vzácných případech, jako zvláštnost sójového proteinu.
Většina čokolády obsahují ořechy, zejména arašídy a arašídový olej se nacházejí v každé vteřině. Také se často používá jako výplň v různých druhů ovoce a rozinky, kávu a vanilin jako doplňkových látek. To vše - velmi časté alergeny.
V hořké čokolády kakaové máslo obsahuje alespoň 50%, do mléka - asi o 35%, a to i v bílé čokolády kakaové máslo vždy přítomen.Seznam alergenů kakaové výrobky zabírají téměř poslední místo. Nicméně, při výrobě čokolády, kakaové máslo je často nahrazeny levnějšími složkami: palmový olej, kokosový olej, podzemnicový olej, které právě jsou silnými alergeny.
V rámci čokoládového mléka je nutně přítomna. Alergičtí na mléčné bílkoviny (nesnášenlivostí laktózy), jsou často, zejména u dětí.
Téměř všechny čokoládové výrobky z přidané antioxidant E322 - sojový lecitin. Alergie na sóji, je především u dětí ve věku 2 až 3 roky, u dospělých se projevuje ve vzácných případech, jako zvláštnost sójového proteinu.
Většina čokolády obsahují ořechy, zejména arašídy a arašídový olej se nacházejí v každé vteřině. Také se často používá jako výplň v různých druhů ovoce a rozinky, kávu a vanilin jako doplňkových látek. To vše - velmi časté alergeny.